Afrodiziakum a najlepšie afrodiziaka, kde ich nájsť

Afrodiziakum a najlepšie afrodiziaka, kde ich nájsť

Afrodiziaká majú dlhú históriu siahajúcu až do starovekého Grécka. Afrodiziakum podporuje naše libido teda chuť do sexu a lepšie vnímanie sexuálneho aspektu života. Ak ste s priateľom alebo priateľkou v dlhodobom vzťahu a vaša chémia prestáva fungovať tak ako fungovala kedysi tak afrodiziaká môžu byť odpoveďou.

Môžeme ich nájsť vo forme doplnkov resp. tabliet, ale aj v prírodnej forme vo viacerých potravinách alebo koreninách. Zameriavajú sa na nich najmä ľudia po 40tke kedy prirodzene začne klesať chuť na sex. Muži, ale aj ženy môže využiť účinky afrodiziaka, ktoré prekrví pohlavné orgány a panvové dno.

Prírodné afrodiziakum

Podporné látky pre zvýšenie chute na sex môžeme nájsť aj v políčkach našej kuchyne, budete prekvapení, kde všade sa ukrýva afrodiziakum. Začneme od zeleniny. Ak máte radi polievky a to polievky, ktoré obsahujú petržlenovú vňať, nemusíte ďalej hľadať. Petržlen podporuje prekrvenie panvy.  

Aj keď sa to na prvý pohľad nemusí zdať, cesnak taktiež patrí medzi prírodné afrodiziaká. Môže byť odsudzovaný kvôli jeho pachu a tým, že sa z tela dostáva cez pokožku. V skutočnosti však zvyšuje výkon v posteli.

Chilli, každému známa štipľavá korenina, pomáha s rozohriatím vnútorných orgánov, tak že do nich „nahrnie“ väčšie množstvo krvi.  Takže milovníci štipľavých jedál sú na tom dobre, keďže kapsaicín obsiahnutý v chilli papričke zvyšuje sexuálnu výkonnosť a chuť na milovanie.

chilly koreniny afrodiziaka

Ovociu sa určite nevyhýbajte

Broskyňa je obľúbené ovocie hlavne kvôli jeho sladkosti. Pravidelnou konzumáciou potešíte svojho partnera viac precíteným sexom. Ak chcete skvalitniť váš intímny život siahnite po jahodách. Jahody sú asi najznámejším prírodným afrodiziakom. Menej sladkým ovocím, ktoré určite patrí do tejto kategórie je avokádo. Avokádo nie je v našich končinách až tak obľúbená potravina. Ak ju nekonzumujete určite by ste mali začať a zaradiť ho do vášho jedálnička. Obsahuje množstvo zdravých tukov a omega 3 mastných kyselín.

Nielen ovocie, ale aj bylinky majú v tejto oblasti svoje účinky. Žihľava a čaj zo žihľavy detoxikuje organizmus a vyplavuje z tela škodlivé látky. A čo viac, priaznivo pôsobí na prostatu u mužov. Prostata je veľmi dôležitá v sexuálnom živote, preto by problémy s ňou nemali podceňovať muži v stredných rokoch. Ďalším benefitom je zvýšenie prekrvenia pohlavných orgánov, ktoré sú následne viac citlivé.

Aníz a čaj z anízu je ďalšou bylinkou blahodarnou pre aktivity za zavretými spálňovými dverami. Chlapom by nemal uniknúť ani Ženšen. Erekcia a kvalita erekcie sa po konzumovaní tejto potraviny zlepší, ale ženy sa ženšenu vyhýbať nemusia, pretože pôsobí aj ako afrodiziakum.

Látky, ktoré sú aktívne a obsiahnuté vo vyššie spomínaných afrodiziakách sú alkaloidy. Pôsobia aj na psychickú pohodu a vedomie. Ďalšou aktívnou látkou je kofeín.

Afrodiziakum v tabletkách

Na trhu existuje množstvo značiek, ktoré ponúkajú afrodiziakum v tabletke alebo v práškovej forme. Výhodou je, že na tieto tabletky nepotrebujete predpis od doktora. Objednať si ich môžete aj online cez internet , bez toho, aby ste museli navštíviť lekáreň. Doručenie je možné kuriérom alebo na odberné miesto napr. služba Zásielkovňa. Medzi najznámejšie patrí napr. eJoy, Zerex. Pre ženy Feminus.

Konzumácia afrodiziák, najmä tých prírodných, môže mať okrem zvýšenia libida aj iné blahodarne účinky na zdravie. Pre mužov sa odporúča konzumovať afrodiziaka ako prevenciu pred oslabením kvality erekcie.

Kvalitu sexuálneho života treba brať komplexne. Kvalitný sexuálny život určite pomôže aj kvalite partnerského vzťahu. A následnej psychickej pohode. Taktiež pomáhajú k zdraviu prostaty, čo môže u mužov vyriešiť problémy s močením. Všetko vymenované súvisí aj s kvalitou erekcie.

Čo ešte môžete urobiť pre zvýšenie kvality sexu?

Aj keď sú afrodiziaká účinné a zdravé, určite nie sú všemocné a nemožno sa spoliehať iba na ich účinky. V prvom rade by sme mali myslieť na zdravý životný štýl. Vyhýbať sa mastným jedlám, sladkým nápojom. Do svojej životnej rutiny zapojte pohyb, čistú vodu, čaj, kvalitnú kávu, veľa ovocia a zeleniny.

Zamerajte sa aj na svoj duševný stav. Snažte sa eliminovať stres do maximálnej možnej miery, aj keď v dnešnej uponáhľanej dobe to nie je vôbec jednoduché. Neukracujte sa o kvalitný spánok. Snažte sa spať aspoň 7 hodín denne. Vysaďte alkohol a odstavte cigarety. Ak už alkohol, z čase na čas si doprajte pohár kvalitného červeného vína.

Viac sa dočítate na webe: https://www.erekciablog.sk/ a https://www.stoporex.sk/